20 + Google Reviews

'Toch maar een bureau bellen'

Door Robert Hofland 19 oktober 2022

‘Toch maar een bureau bellen’

In een arbeidsmarkt waar elk bedrijf zich in alle bochten wringt om met de doelgroep in contact te komen, zien we het steeds vaker. Waar wij, toen we zeven jaar geleden begonnen met dit werk, zelf actief onze potentiële klanten bestookten met telefoontjes, lijkt het nu omgedraaid. Directeuren, HR managers en teamleiders vinden steeds vaker zelf de weg naar recruitmentbureaus. Maar, hoe effectief is dat eigenlijk?

In veel gevallen wordt er niet één, maar worden er direct meerdere bureaus opgebeld om de vacature onder de aandacht te brengen. Ik kom dikwijls bij bedrijven over de vloer die aangeven met ‘zeker vijf á zes uitzendbureaus in contact te zijn’. Op mijn vraag ‘En, wat levert dat dan op?’, hoor ik in vrijwel alle gevallen dat het stil blijft. Niets dus. Ja, kandidaten waarvan het cv totaal niet past bij de vacature.

De reden hiervoor is natuurlijk niet zo ingewikkeld. Net als jij, zijn ook deze uitzendbureaus hard op zoek naar werknemers om bij hun opdrachtgevers te kunnen voorstellen. Het punt is dat zij met een aantal vaste opdrachtgevers samenwerken die voorrang krijgen op jouw vacature. Je telt als bijvangst. In het schaarse geval dát je iemand krijgt voorgesteld, kun je ervan uitgaan dat deze persoon bij zo’n vaste opdrachtgever al is afgewezen.

Een extreem krappe arbeidsmarkt vraagt om een vernieuwde kijk op relaties met wervingspartners. Op goed geluk je vacature her en der uitzetten, werkt in veel gevallen niet meer. Effectiever is om actief de samenwerking met een werver op te zoeken. Een bureau dat je voor elke vacature kunt inzetten. Van monteur tot bedrijfsleider en administratief medewerker. Een wervingspartner die weet welk type mens bij jouw bedrijf past en wat je belangrijk vindt in een cv..

Dat is exact wat Impact Recruitment wil bieden. Een full service recruitmentbureau, inzetbaar voor iedere vacature. Dat vraagt in de beginfase meer tijd dan wanneer je de vacature over de schutting gooit, maar levert op lange termijn veel meer op. Zo bouwen we vanuit actieve samenwerking graag mee met de groei en ontwikkeling van jouw bedrijf!

Neem vrijblijvend contact op

App, bel of mail je vragen.